Prijs Jef Van Ranst 2020 uitgesteld

 
 
We beleven momenteel bizarre en woelige tijden. Het coronavirus brengt ook in de faculteiten architectuur een ongeziene shock teweeg. Alle faculteiten hebben samen beslist om tot het einde van het academiejaar 2019-2020 alle lessen uitsluitend digitaal te geven. Ook de organisatie van de examens, de practica en masterproeven gebeurt op een alternatieve manier.

De huidige omstandigheden vormen volgens de organisatoren van de wedstrijd dan ook geen ideale context om dit jaar de Prijs Jef Van Ranst in te richten. De Stichting nam de beslissing om de huidige Prijs Jef Van Ranst uit te stellen naar het volgende academiejaar 2020-2021.

De voorbereidingen van de Prijs Jef Van Ranst 2020 in samenwerking met het Vlaams Architectuur instituut, de faculteiten en juryvoorzitter Ricardo Flores van de bekende Spaanse architectenstudio Flores i Prats Arquitectes verlopen bijzonder positief. Wij bouwen uiteraard op dit elan verder aan een succesvolle editie in 2020-2021.

Door het uitstellen van de Prijs naar het volgende academiejaar kunnen de studenten zich volop inzetten op de digitale lessen en het behalen van hun proeven.  Zo wil de Stichting aan alle studenten de kans en de ruimte geven om deel te nemen aan deze unieke wedstrijd in 2020-2021.