Expo + symposium
drawing attention

Van 21 september tot en met 27 september ontdek je tijdens het Festival van de architectuur in Gent op de tentoonstelling ‘Drawing Attention’ de laureaten van de Prijs Jef Van Ranst 2019. Snelle schetsen worden afgewisseld met uitgewerkte tekeningen. In alle tekeningen en reeksen staat het ontwerpproces, de ruimtelijke voorstelling en de tekening als communicatiemiddel centraal.

Op 25 september brengt het symposium ‘Drawing Attention’ bijdrages over de positie, het zoeken, onderzoeken, het maken en de waarde van de architectuurtekening in het ontwerpproces samen.

Keynote speaker: Tony Fretton, oprichter van het Britse en internationaal gerenomeerde bureau Tony Fretton Architects. Zijn ontwerp voor de Lisson Gallery in Londen staat internationaal bekend als toonbeeld voor tentoonstellingsruimte voor kunst, voor architectonische beleving en het sociale engagement met de omringende stad.

Wil je het symposium bijwonen?

Schrijf je hier in

Programma symposium

18.30 Ontvangst en vrije rondgang Expo Prijs Jef Van Ranst – Drawing Attention
19.00 Welkom door Dag Boutsen (KU Leuven Faculteit Architectuur en Vlaamse Architectuur Academie)
19.05 Keynote “Drawing Buildings and Realities” door Tony Fretton (Tony Fretton Architects)
19.45 Debat “De tekening is dood, leve de tekening!” met Tony Fretton, Dirk Somers (Bovenbouw Architecten), Inge Vinck (Architecten De Vylder, Vinck, Tailleu) en Philippe Van Goethem (SVR-ARCHITECTS)
20.15 Prijsuitreiking Prijs Jef Van Ranst 2019
20.30 Receptie

Praktisch

Expo

Dagelijks van 21 tot en met 27 september
Van 9:00u tot 18:00u

Symposium

25 september
Van 18:30u tot 22:00u

Locatie

Faculteit Architectuur - KU Leuven - Sint Lucas Gent
Hoogstraat 51
9000 Gent

Toegang

Gratis